Vidange de big bag - VidBag

Het verstrekken van zaden, mineralen of voeder met een schop en kruiwagen uit een big-bag kan snel ingewikkeld en vermoeiend worden voor de gebruiker. Laten wij het hebben over de Vidbag® die in 2014 een Innov'Space award heeft gewonnen.

Dit innoverend concept stelt u in staat om big-bags deels te legen. Afhankelijk van de te verstrekken producten: voeder, mineralen, zaden,kunstmeststoffen, zand, grind, bepaalt de gebruiker zijn tempo en kiest hij de hoeveelheid en het debiet. Met behulp van de ventiel hendel kan de gebruiker de dosering gemakkelijk controleren zonder lekken of enig verlies van de inhoud ! U hoeft enkel te mikken en stoppen met lossen als dat nodig is.



Het draagbare geperforeerde aftapventiel bespaart tijd en biedt meer werkcomfort! Als de big-bag gedeeltelijk leeg is, berg hem dan zorgeloos met zijn aftapventiel op voor het volgende gebruik. De Vidbag® is een gereedschap dat lange tijd hergebruikt kan worden dankzij zijn uitvoering in polyamide, een niet-corrosief materiaal!


Eenvoudig te installeren als volgt:

Plaats de Vidbag® op een harde ondergrond of de Modulo Bag® ledigingstafel.
Hijs de big-bag op met zijn riemen door middel van een vorkheftruck en plaats hem over de Vidbag®
Laat de big bag op de Vidbag® zakken voor het doorboren ervan en til de big bag vervolgens weer op of plaats het terug op de Modulo Bag® ledigingstafel
Trek de Vidbag® lichtjes naar beneden. Uw big-bag is klaar om geheel of gedeeltelijk geleegd te worden.

De Vidbag® kan worden aangevuld met een afvoergoot voor het vullen van silozakken of aangesloten worden aan een koppelstuk voor het plaatsen van een buis.

Dankzij de Modulo Bag® ledigingstafel systeem zult u tijd besparen voor het geleidelijk ledigen van bigbags! Met dit handig en eenvoudig systeem zult u in alle veiligheid te werk gaan volgens de regels van hygiëne en reiniging! Deze ledigingstafel bestaat uit een dubbel systeem om tegelijkertijd alle soorten big bags te ledigen, met of zonder losslurf, dankzij een afneembare spies en een trechter voor big bags met een losslurf.

De Vidbag® heeft al meer dan 20.000 gebruikers in meer dan 40 landen aangetrokken om zijn praktische eigenschappen, waarom zou u het zelf niet eens uitproberen ?

Anne PERRIER
Verantwoordelijke landbouwbenodigdheden