Welke zijn tegenwoordig de beste methodes om de vruchtbaarheidsmanagement van mijn veebedrijf te verbeteren? Wij stellen u hieronder verschillende oplossingen voor die rechtstreeks invloed kunnen uitoefenen op de verschillende voortplanting criteria van uw stapel.

Les clés pour améliorer les IVV de vos vaches laitières.

Sporenelementen en vitaminen

Gechelateerde sporenelementen hebben een bewezen effect op de immuniteit, de gezondheid van de klauwen en de voortplanting van de dieren. Talrijke studies hebben aangetoond dat gechelateerde sporenelementen inderdaad een positieve invloed hadden op het herstel van de cycli na het afkalven, de tussenkalftijd, de afkalfpercentage en de drachtigheidspercentage van de eerste inseminatie.

Vitaminen B

Recente studies hebben ook aangetoond dat een aanvulling van B-vitaminen (foliumzuur, choline, riboflavine) een positief effect heeft op de voortplanting, met een directe invloed op in vitrofertilisatie resultaten en een kortere tussenkalftijd. De afkalfpercentage na eerste inseminatie wordt ook verbeterd dankzij een aanvulling van B-vitaminen.

Beta-Caroteen verbetert de tochtigheidswaarneming en de duur ervan, vooral bij vaarzen. Het draagt ook bij tot de ontwikkeling van het corpus luteum.



Het leverbeschermende complex (niacine, betaïne, choline, methionine) draagt bij tot het onderhouden van een doeltreffende stofwisseling.

Anti-oxidanten zoals vitamine E, druivenextracten en beschermd & organisch selenium stimuleren de immuniteit van de dieren.

Ten slotte wordt de tochtigheidswaarneming duidelijker met een vitaminecomplex, zonder een verbetering van de vruchtbaarheid en een beter behoud van gezonde embryo’s te vergeten. Het is de garantie van goede voortplanting resultaten op uw bedrijf!

Een kortere tussenkalftijd draagt bij tot betere technische en economische resultaten

Om je in dit proces te helpen, biedt Vital Rumina Repro aan. Om zo goed mogelijk aan de behoeften van uw melkkoeien te voldoen.

Tochtigheidswaarneming en inseminatie

Expression des chaleurs et ovulation

Vitamine A
Bèta-caroteen
Jodium-kobalt
Vitamine B
Methionine, choline, betaïne

Inseminatie en embryo implantatie

Fécondation et nidation

Vitamine A
Vitamine E
Beschermd en organisch selenium
Druivenextract
Sporenelementen

Bescherming van het embryo

Maintien de l’embryon

Yucca
Vitamine E
Beschermd en organisch selenium
Druivenextract
Sporenelementen