Comment choisir le filet ou la ficelle pour round-baller qui correspond à mes besoins ?

Het maken van regelmatige, dichte balen ruwvoer is nooit gemakkelijk geweest en je kunt je daarover veel vragen stellen. De kwaliteit van de verbruiksartikelen is een essentieel punt waarmee rekening moet worden gehouden om het balenproces niet in gevaar te brengen. Vital Concept geeft u de sleutel voor het kiezen van het juiste wikkelnet en perstouw voor een succesvolle balenpersen.

De belangrijkste eigenschappen van een wikkelnet :

Bij de vervaardiging van wikkelnetten zijn een aantal vereisten van uiterst belang :

  • Gebruik van zuiver polyethyleen van de hoogste kwaliteit.
  • Anti-UV behandeling die bestand is tegen > 12 maanden buitenopslag.
  • Onderscheidende kleurmarkering van de linker- en rechterzijde voor extra gebruiksgemak en een eenvoudige installatie in de wikkelaar.
  • Waarschuwingsstrook aan het einde van het net om verandering ervan te signaleren
  • Rand-op-rand baaldekking (edge-to-edge technologie).
  • Aantal mazen en kwaliteit van de draden en het weefwerk.
  • Nettogewicht gedefinieerd volgens kwaliteitsniveau.
  • Minimum breeksterkte uitgedrukt in Kg Force (KgF) volgens de specificaties.

Deze technologische kenmerken zijn bepalend voor de hanteerbaarheid van het net en het vermogen om balen te wikkelen, afhankelijk van de diameter van de perskamer en de aard van het te balen voer. Bovendien zal de keuze van het kwaliteitsniveau van het net verschillen als het bestemd is om uitsluitend te wikkelen, of om stro en hooi in balen te verpakken, die dan verder zullen worden opgeslagen zoals ze zijn.

3 reeksen wikkelnetten, afhankelijk van hun gebruik

NB : De wikkelnetten van deze 3 reeksen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes.

De reeks CONFORT van standaardkwaliteit
Dit witte net dat verkrijgbaar is in 123 cm breedte biedt een goede weerstand > 260 KgF met 50 mazen en is geschikt voor alle merken van rondebalenpersen. Het wordt aanbevolen voor het wikkelen en persen van hooi en stro met lange strengen. Het wordt aangeraden voor het maken van ronde balen van kleine tot middelgrote diameter.

De reeks OPTIMUM van hoogwaardige kwaliteit
Dit witte net geweven in 51 mazen is zeer resistent (300 KgF) voor het persen van voedergewassen zoals luzerne of gebroken stro. Dit net wordt aanbevolen voor machines met een middelgrote tot grote diameter.
Hoe kan ik weten  welk perstouw of wikkelnet het beste bij mijn rondebalenpers aansluit?


De reeks EXPERT van top kwaliteit
Dit hoogwaardige net, geweven in zwarte en gouden draden, is zeer resistent (300 KgF) en geschikt voor het persen van alle soorten voer. Dit net wordt aanbevolen voor machines met een grote diameter van de nieuwste generatie met een hoge doorvoercapaciteit. De EXPERTreeks is verkrijgbaar in 123cm en 130cm breedte.

De eigenschappen van perstouw :

Gewoonlijk wordt polypropyleen garen aangeboden in 2 standaard kwaliteiten type 750 of 1000 in een blauwe kleur. De nieuwe generaties perstouw voor ronde balen, ook wel "fijn touw" genoemd, bieden meer lengte per kilo voor dezelfde breeksterkte.Dit maakt het mogelijk om meer ronde balen per kilo touw te maken en de kostprijs van elke gemaakte baal te verlagen. Het is ook een gelegenheid om de hoeveelheid gebruikte plastiek te verminderen.

De perstouw voor ronde balen verschilt in lengte per kilo, lineaire sterkte in KgF en kleur. Vital Concept biedt u 4 kwaliteiten perstouw, aangepast aan elk gebruik:
Hoe kan ik weten  welk perstouw of wikkelnet het beste bij mijn rondebalenpers aansluit?
Het perstouw type 750 is geschikt voor alle gebruiken en machinemodellen.

Het perstouw type 1000 wordt aanbevolen voor het wikkelen, of voor het persen van hooi en stro met lange strengels met machines met een kleine tot middelgrote diameter.