Verneveling voor een aangename en frisse werkatmosfeer in de melkstal

Tijdens de zomermaanden stijgen de temperaturen snel. Voor melkveehouders betekent dit de terugkeer van vliegende insecten met de bijbehorende gevolgen van stress en ongerustheid bij de dieren. Door de vliegen raken de koeien nerveuzer en kan het melken snel een onmogelijke taak worden. Je moet snel een oplossing vinden. Eén van de meest effectieve technieken is de installatie van een mistsysteem. Laten we even de voordelen ervan nagaan!

Minder vliegen...

Verneveling voor een aangename en frisse werkatmosfeer in de melkstal

Als je aan vliegen denkt, denk je automatisch aan lijmband! Maar die moeten regelmatig veranderd worden en zijn niet erg esthetisch. Dankzij de installatie van een mistsysteem worden lijmbanden overbodig.

De nevel verhoogt de vochtigheid in de lucht en bijgevolg daalt de omgevingstemperatuur met enkele graden (5° tot 10°C). De verdamping vormt een natuurlijke barrière tegen alle soorten insecten.

Bijgevolg ook minder problemen met het afvallen van melkstellen!

Het melken moet aan strikte hygiëne voorschriften voldoen. Als er vliegen rond de koeien draaien, zullen ze er kost wat kost vanaf willen. Wanneer één stel wordt afgetrapt loopt men het risico dat organische stoffen in het melksysteemstrong> worden aangezogen.



Een aanzienlijke daling van de omgevingstemperatuur.

Vee is erg gevoelig voor hitte. Een stijging van de temperatuur maakt de koeien nerveuzer en kan hittestress veroorzaken. Dit kan negatieve gevolgen hebben op de dieren zoals minder eetlust, daling van de melkproductie, etc... Het is bewezen dat een koe gemiddeld 2,7l minder melk per dag produceert bij warm weer.

Rustige koeien.

Verneveling verbetert de atmosfeer in de melkstal dankzij het passieve, niet bevochtigende airconditioning effect. De koeien zullen kalmer worden en dit zal het comfort tijdens het melken voor zowel de dieren als voor de melker verbeteren.

Tot slot, maakt het mistsysteem het mogelijk om hoge temperaturen in de melkstal en in de stalgebouwen te verminderen. Agrarische vernevelingsystemen verminderen hittestress bij de dieren en zorgen voor extra werkcomfort voor de boer.

Ontdek onze vernevelingsystemen met 15 of 25 sproeiers volgens de oppervlakte van uw melkstallen en/of wachtruimte.