Het Gore-Tex® -membraan heeft microscopische poriën die 20.000 keer kleiner zijn dan een waterdruppel, maar 700 keer groter dan een waterdampmolecuul. Deze unieke combinatie biedt een duurzame waterdichtheid en een zeer hoog ademend vermogen voor steeds droge voeten en een ongeëvenaard comfort!

Het Gore-Tex®-membraan is ideaal in warme en vochtige omstandigheden en voor buiten-/binnenactiviteiten.

Dit houdt in dat er geen water van buitenaf door het materiaal heen komt, maar het kan transpiratievocht wel makkelijk ventileren.

Comment choisir sa chaussure de sécurité ?


Gore-Tex® schoeisel overtreft de eisen van EN ISO 20345/347 omtrent:

- Ondoordringbaarheid

Gore-Tex® schoenen zijn bestand tegen 300.000 buigingen (80 uur), in water gedompeld tot aan de malleolus, zonder ook maar één druppel water in de schoen door te laten dringen. De EN ISO 20344 norm vereist slechts 4800 buigingen (80 minuten) en laat tot 3 cm² water door.


- Ademend vermogen

De materialen die in Gore-Tex®-schoenen worden gebruikt, hebben een ademende capaciteit die tot zes keer hoger ligt dan de waarden die in EN ISO 20345 worden vermeld.


- Duurzaamheid

De binnenvoering en de oppervlakte materialen van Gore-Tex® schoenen moeten tot vier keer meer schurende bewegingen kunnen weerstaan dan aangegeven door EN ISO 20345.



Er is dus geen twijfel mogelijk dat Gore-Tex® alles heeft wat je nodig hebt!