Gemakkelijk aan te trekken en zeer praktisch op het veld of rond de dieren, overalls zijn veruit de favoriete professionele kleding voor de boeren. Maar welk pak past het beste bij welk seizoen en de aard van de uit te voeren werkzaamheden? We geven u hieronder enkele tips om uw perfecte overall te vinden!

Een geschikte werkoverall voor elke taak:


Faire le bon choix de bottes pour le travail agricole

Wij raden de volgende werkoveralls aan voor landbouwwerkzaamheden met een hoog risico op scheuren:

  • Le 100% katoen: : De voordelen van deze stof zijn onbetwistbaar: natuurlijk, comfortabel, dik, warm en ademend. Dit weefsel van natuurlijke vezels van plantaardige oorsprong staat bekend om zijn comfort en zachtheid, het heeft bovendien een goede vochtabsorberend vermogen. Geweven katoen schiet moeilijk in brand, daarom kan het 100% katoenen pak worden gebruikt tijdens laswerk.
  • Le Overwegend katoen : 60% katoen en 40% polyester: Veelzijdig, comfortabel, warm en ademend. Zachter dan 100% katoen en tegelijkertijd comfortabel, deze stof zorgt voor een goede thermische isolatie en een goed vochtabsorberend vermogen. Het wordt vaak gekozen om zijn stevigheid op lange termijn, en in de winter om zijn thermische eigenschappen..
Voor lichtere werkzaamheden, met name in het zomerseizoen, geven we de voorkeur aan : Polykatoen: 35% katoen en 65% polyester: Veelzijdig, comfortabel en gemakkelijk te onderhouden en te strijken. Deze stof is comfortabel en licht, zeer soepel en biedt een goed werkcomfort. Het wordt zeer gewaardeerd in het tussenseizoen en in de zomer.
  • Groene polykatoenen werkpak dubbele rits : Dit 2-ritspak, nog gemakkelijker aan te trekken, heeft vele opbergzakken en verstelbare mouwen en broekspijpen om zonder enige beperking te kunnen bewegen.
  • Tweekleurige overall met retro-reflecterende inzetstukken om ongelukken te voorkomen bij werkzaamheden langs de openbare weg of tijdens het inkuilen, het oogsten enz.

Bij Vital Concept hebben we meerdere multifunctionele werkpakken geselecteerd:

  • Werkpak behandeld met Teflon voor werkzaamheden die contact met olië of verf vereisen.
  • Voor fytosanitaire behandelingen dient u zich uit te rusten met herbruikbare overalls speciaal voor gewasbeschermende werkzaamheden. Combineer deze overall met andere uitrustingen en persoonlijke beschermingen voor extra veiligheid.
  • Ideaal voor gebruik in de rundvee- of varkenshouderij, de anti-geur overall houdt uw kleding onder het pak vrij van mogelijke geuren. De speciale meerderlaagse gebreide polyesterstof is namelijk ademend, winddicht, waterafstotend en verhindert de passage van geuren. Deze overall zorgt ervoor dat u gemakkelijk en snel uw extra-agrarische leven kunt voortzetten, zonder dat u zich hoeft om te kleden! Het kan elke dag worden gewassen, het droogt overnacht. (U kan ook de anti-geur muts voor uw haar gebruiken).
Faire le bon choix de bottes pour le travail agricole
  • Om de hygiëne in de varkenshouderij te waarborgen is het belangrijk om de circulatiezones te respecteren, de bioveiligheidspakken (rood, groen, geel en blauw) zullen daarin uw beste bondgenoten zijn en de sanitaire condities in de fokkerij verbeteren !
  • Verwerk je producten op de boerderij? De witte 100% katoenen overall met enkele rits zal hier perfect voor gepast zijn!

Welke maat is voor mij geschikt?

Raadpleeg de onderstaande tabel om het juiste pak te vinden die aan uw lichaamsbouw is aangepast. Aarzel niet om uw persoonlijke afmetingen te nemen! U zult verzekerd zijn van de perfecte fit!

Faire le bon choix de combinaison pour le travail agricole

Faire le bon choix de combinaison pour le travail agricole

Vind al onze werkoveralls op vital-concept.be Wij bieden u een ruime keuze aan werkpakken die het beste voldoen aan al uw behoeften.