Elk jaar opnieuw stellen de experts van Vital alles in het werk om de beste maishybriden te selecteren zodat klanten kunnen profiteren van de beste prestaties, zowel op het vlak van kwaliteit als prijs.
Hier leggen een aantal veehouders uit waarom ze voor maiszaad van Vital hebben gekozen, of dat nu voor het eerst is of al jarenlang het geval is.

Winterharde mais van hoge kwaliteit is essentieel voor veehouders. Vital maiszaad voldoet aan beide eisen.

Dit jaar koos Pascal Dameron, een veehouder met 300 zoogkoeien in de Nièvre, voor het maisras Bielsa. "Alle Vital-rassen zijn top! De initiële groeikracht is uitstekend en de eindresultaten ook!"

Christophe Kicek, een melkveehouder in de regio Somme, heeft eveneens de goede kwaliteit van de maisrassen Sheddar, Searider, Abstract en Plantus vastgesteld: "De voeder analyseresultaten zijn altijd uitstekend! " 


Vital maiszaad blijkt resistent te zijn en goede opbrengsten te bieden. 

Mickaël en Sébastien Gueno bestellen al bijna 6 jaar het maisras Mojagger. "Eerst en vooral stellen we de resistentie tegen hitte en waterstress op prijs." .

De heer Follain, een melkveehouder in Seine-Maritime, benadrukt de "goede weerstand tegen legering" van het maisras Broom. 

Thierry Desvoye, een melkveehouder in Calvados, zegt over de opbrengst: " De opbrengst is uitstekend, ongeveer 21 ton DS/ha."

Een ander voordeel van Vital zaden is hun prijs-kwaliteitverhouding: "Uw maisrassen bieden waar voor hun geld," , zegt Antoine Catroux, wiens bedrijf is gevestigd in Maine-et-Loire.

De experts voeren elk jaar veldproeven uit op 25 locaties in Frankrijk en België om het beste maiszaad te kunnen garanderen. De resultaten worden vervolgens in alle transparantie aan de klanten bekendgemaakt. " De resultaten die in de rassencatalogus worden aangekondigd, zijn absoluut betrouwbaar," , bevestigt Stéphane Godet, een veehouder in Ille-et-Vilaine.