Kuikenpapier is een ideaal hulpmiddel om ééndagskuikens snel naar hun eerste voeder te lokken. Het kuikenpapier biedt een warme ondergrond voor het voer en trekt de kuikens aan door zijn ritselende geluid. Het papier heeft verschillende technische eigenschappen (afbreektijd, lengte, breedte) die belangrijk zijn om de juiste keuze te maken.

Tijdens hun eerste levensuurtjes moeten kuikens naar voedsel- en waterbronnen gelokt worden. Het gebruik van kuikenpapier is daar ideaal voor. Over het algemeen wordt 40 g voer per kuiken aanbevolen. Het gebruik van een voerwagen om het voer gelijkmatig over het papier te verdelen wordt sterk aanbevolen.

Voor optimale resultaten is het ook belangrijk om:
- 25 tot 30% van het vloeroppervlak van uw pluimveestal met kuikenpapier te bedekken.
- Geen kuikenpapier onder de pipetten te leggen, want in geval van lekkage kan te dik kuikenpapier korstjes beginnen vormen.

Het assortiment Start Paper kuikenpapier

Het kuikenpapier van Start Paper is een ideale bondgenoot om uw kuikens een zo goed mogelijke start te garanderen. We hebben ze in categorieën ingedeeld van snelste naar langzaamste afbreekbaarheid.

  • Start Paper 65 Fast : De nieuwste toevoeging aan het Start Paper-assortiment. Dit kuikenpapier is gemaakt van cellulose en onderscheidt zich door zijn ultrasnelle afbreekbaarheid. In minder dan 48 uur is de afbraak van het papier al goed op gang gekomen. Zo voorkomt het totaal de vorming van korsten in het strooisel. Een doeltreffende manier om problemen met pododermatitis te voorkomen! Met een lengte van 1050 m en een rol van slechts 15 kg heeft u bijna geen tijd nodig om de rollen te verwisselen tijdens het uitrollen.
  • Start Paper 68 : Met een lengte van 220 m en een breedte van 68 cm (6 kg/rol), hoeft dit kuikenpapier bovendien niet verwijderd te worden, omdat hij gemakkelijk afbreekbaar is. Historisch gezien is dit het kuikenpapier dat het meest gebruikt wordt door veehouders. Het begint na twee dagen al af te breken.
  • Start Paper 80 Strong : Zeer sterk, wordt uitgerold over een breedte van 80 cm tot een lengte van 652 m. Het begint na 3-4 dagen af te breken.
  • Start Paper Kraft : Deze rol van 780 m maakt veel lawaai, en trekt daardoor de aandacht van de kuikens enorm aan. Het moet in de loop van een partij worden verwijderd omdat het niet in het strooisel wordt afgebroken. Dit kuikenpapier kan worden gebruikt in methanisatie-eenheden.
Ik ontdek het Start Paper assortiment

Sommige kuikenpapieren kunnen een lagere dichtheid hebben dan andere, maar ze hebben een langere afbreektijd nodig vanwege hun samenstelling (kwaliteit van de gebruikte voedselveilige lijm, treksterkte).

Welk kuikenpapier gebruikt u voor uw pluimvee en waarom?